Biechtgelegenheid en tridentijnse missen in Vlaanderen

Op http://naar-de-mis.maptiming.com/ staan de misuren van alle Vlaamse parochies, zoals ik die ooit kopieerde van de antieke ‘fichenbak’ op het oude Kerknet. De laatste tijd verandert er veel in het parochielandschap en erg accuraat zullen die gegevens dus niet meer zijn. Zonder lokaal draagvlak is het jammer genoeg onbegonnen werk om de gegevens te actualiseren.

Waar ik me wel enkele uurtjes mee heb zoetgehouden, is het invoeren van gegevens voor een tweetal kleinere ‘niche-producten’ van onze Kerk: biechtgelegenheid en tridentijnse missen.

De gegevens voor biechtgelegenheid pluk ik van de website van het Nederlandse Sint-Janscentrum. Voor de tridentijse missen vond ik de website Mysterium Fidei als bron.

Zo zien de kaartjes er uit, en als je erop klikt, kom je op de ‘live’ versie:

Biechtgelegenheid in Vlaanderen

 

Tridentijnse Missen in Vlaanderen

Wie correcties of aanvullende gegevens heeft, mag die altijd doorspelen naar info@gelovenleren.net. Je kan ze ook zelf invoeren.

Voor aanbiddingsuren kan je nog steeds terecht op http://adoremus.maptiming.com/.

Verwante berichten

Weer twee nieuwe kaarten op Alledaags Geloven Alledaags Geloven geeft nu ook een link naar de Heilige van de Dag op de website kenteringen.nl de Gebeden voor Elke Dag op de website taize.fr Veel klikplezier!
Bisdom Antwerpen kiest voor conservatieve aanpak Wie de officiele berichten op Kerknet volgt, heeft in de gaten dat bisdom Antwerpen de eerste concrete stappen zet in de hervorming van het parochielandschap, met de oprichting van zogenaamde "pastorale eenheden". Die zijn geografisch omschreven en g...
Promotiemateriaal voor De Toneelbijbel Als je iets publiceert en je wil er een beetje promotie voor maken zonder kapitalen te besteden, ben je aangewezen op de sociale media. Een held ben ik daar niet in, maar ik heb toch geprobeerd om voor De Toneelbijbel enkele advertenties op te maken ...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *