Geloven Leren

Opinie en tools voor wie begaan is met het katholieke geloof


Bijbelgetrouwe toneelstukjes

Nog maar enkele weken te gaan in de Vasten, en de goede Week begint. Palmzondag is de mis met het lange evangelie. De sobere dramatisering van het Lijdensverhaal in drie rollen, die het Missaal voorziet, is niet meteen de meest aangrijpende, maar als de lectoren goed gekozen zijn en zich hebben voorbereid, doet het wel iets.

Thuis of op school kan je dat ook proberen. Passiespelen maken deel uit van de christelijke traditie, en eigenlijk heb je er weinig dramaturgische kennis voor nodig, vermits het letterlijke verhaal uit de bijbel voor het grootste deel is opgebouwd uit dialogen.

Op deze website vind je het Lijdensverhaal en tal van andere bijbelverhalen in toneelvorm. De teksten zijn niet geïnterpreteerd of opgesmukt, maar gepuurd uit de letterlijke evangelieteksten.

Je kan de scripts zelf afdrukken en gebruiken in de klas in de lagere school of in de godsdienstles of met de kinderen thuis of op de parochie om het Lijdensverhaal beter te beleven. Of je dat inkleedt met een verkleedpartij, is je eigen keuze, maar het hoeft niet. Ga er ongedwongen me aan de slag!

Verwante onderwerpen...