Extraatje voor de vormselcatechese

De komende maanden starten de parochies de vormselcatechese voor de vormelingen. Tijd om nog eens reclame te maken voor een boekje dat het licht zag op dit blog.

“Gevormd” bevat een verzameling korte teksten die de belangrijkste elementen van het sacrament van het Vormsel en de plechtige communie belichten, in een heldere layout. Als je meer wil weten of een onderwerp, volg je de QR-code, die bij elk artikeltje is aangebracht.

Naast enkele feiten en weetjes over het sacrament, bevat het boekje ook de reeks catecheses van paus Franciscus over de gaven van de Heilige Geest.

Catechisten kunnen het gebruiken als extraatje tijdens de voorbereidende catechese. Ouders, meter of peter kunnen het boekje (handgemaakt!) als cadeau geven aan de vormeling op het vormselfeest, een mooi persoonlijk aandenken.

Het boekje kan je gratis downloaden als PDF, in een formaat dat je op een gewone printer kan afdrukken om er zelf een mooi boekje van te maken, of je kan het (aan kostprijs) bestellen bij de drukker.

Enkele voorbeelden:

Gevormd!
Gevormd!
Gevormd!
Gevormd!

Verwante berichten

Laat je de bijbel voorlezen op Alledaags Geloven Ergens terug in 2005 werd de Nieuwe Bijbelvertaling gelanceerd. Het Nederlands Bijbelgenootschap organiseerde een voorleesmarathon en liet gewone mensen op straat een stukje van de bijbel voorlezen. Dat kwam allemaal op een website voorleesbijbel.nl,...
De deugd als kleine heilsgeschiedenis De eerste lezing op de vijfde zondag in de Vasten bevat deze uitspraak van de Heer, bij monde van zijn profeet: Ik zal mijn wet in hun binnenste leggen en hem in hun hart schrijven. Vanuit de context van die bijbelpassage en ook de eraan gekoppeld...
Winterjassen Dit artikel is de Nederlandse vertaling van een verhaal van Catherine Fournier   Vorige lente ging Matthew voor de eerste keer biechten en in dezelfde periode borgen we de winterjassen op. Wat is het verband? Matthew In de wintermaanden,...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *