Katholiek Kwartetten: Profeten

Katholiek Kwartetten is een kwartetspel met als thema het katholieke geloof. Dit artikel introduceert één kwartet dat vier profeten uit het Oude Testament bevat. Profeten waren meestal niet zo populair bij de mensen (en de wereldse machten) omdat ze de boodschap van God ongezouten verkondigden.

Katholiek Kwartetten

KATHOLIEK KWARTETTEN – ZELF AFDRUKKEN of BESTELLEN leer hoe je de kaarten zelf kan afdrukken en download alle kaarten als PDF of bestel een spel online.

KATHOLIEK KWARTETTEN ONLINE leer meer over de website die gekoppeld is aan de kwartetkaarten en over de online spelmodus met kwis, die dit kwartet wel heel bijzonder maakt!

Profeten

Samuël

Samuël

Samuël wordt als kind aan de priester Eli toevertrouwd en ’s nachts door God geroepen. Hij zalft Saul en nadien David als koning van hun volk.

Elia

Elia

Wanneer het volk opnieuw afgoden vereert, roept Elias op tot bekering van het hart. Op een vurige wagen wordt hij in de hemel opgenomen. Elia is de profeet wiens wederkomst de joden verwachtten. Hij verschijnt samen met Mozes aan de leerlingen bij de gedaanteverandering van Jezus.

Jesaja

Jesaja

Jesaja stond in een visioen voor de troon van God en een engel raakte zijn mond aan met een gloeiende kool. Hij voorspelt een lijdende dienaar die de zonden van de mensen op zich neemt en die verheven wordt.

Johannes de doper

Johannes de doper

Johannes, zoon van de priester Zacharias, trekt zich terug in de woestijn en wordt daar door God geroepen. Hij is als laatste van de profeten de voorloper van Jezus Christus. Hij doopt Jezus in de Jordaan en noemt Hem het Lam van God.

Verwante berichten

Godsdienstige tafelmanieren Zit recht! Hebt u kinderen? Dan weet u ongetwijfeld hoeveel moeite het kost uw kinderen tafelmanieren te leren. Vanzodra ze zelf met bestek aan de slag kunnen, is het een dagelijkse opdracht te waken over de goede manieren bij de maaltijd. Niet morse...
Alledaags Katholiek Leven Katholiek Leven, de website van de Nederlandse bisschoppen, heeft sinds kort een podcast. Zes maanden na de start is die nu aan de dertiende episode toe, en nu ook te beluisteren via Alledaags Geloven. Katholiek Leven podcast via Alledaags Gelove...
Dienstmededelingen voor Advent Vanmorgen kregen we in de kerk een blad met een overzicht van de liturgische diensten, acties, biechtgelegenheid en feestelijkheden in Advent en met Kerstmis. Niet enkel in de beslotenheid van onze parochie wordt er vanalles op het getouw gezet, ook ...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *