Molokai: The Story of Father Damien

Voor wie zin heeft in een meeslepende film over het leven van de heilige pater Damiaan, die hij misschien al in geen tien jaar meer gezien heeft…

Enkele hoogtepunten:

Ongehoorde gehoorzaamheid

De eerste aanraking met een melaatse

De tweede aanraking – ‘Wij melaatsen’

Kunnen protestanten naar de hemel?…

De biecht op zee

Donaties van Kerk of Staat?

Melaats

De slecht bisschop – wie wil dat nu spelen?

Het sterfbed

Jozef de Veuster als seminarist
Jozef de Veuster als seminarist

Verwante berichten

De honderdjarige revisited mgr. De Kesel De voorbije dagen heb ik me behoorlijk opgewonden over de maatregelen die mgr. De Kesel trof tegen de broederschap van de H. Apostelen. Ik weet zelf niet goed waarom, want ik kende die club tot voor een week slechts van horen zeggen...
Ecce Homo: nieuwe wallpaper op mijn smartphone Als slaaf van het consumentisme heb ik een nieuwe telefoon gekocht, terwijl de oude nog perfect werkt. Hij was wel traag, incompatibel met de laatste versies van sommige apps en vol: elke keer als ik een nieuwe app wil installeren, moet ik van mijn h...
Ik begrijp het ook niet… Ik schrik ervan hoeveel ondertekenaars de petitie nu al heeft (mede dankzij heel wat mediageweld). Gisteren sprak ik op een klasreunie met een oud-leraar pater jezuiet die zich erover verbaasde dat ik de standpunten uit de petitie niet onderschrijf. ...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *