Niet zomaar een handdoekje

Manutergium
Manutergium

Sublieme eenvoud met een ontroerende schoonheid.

Dat is de kracht van de traditie. Heel eenvoudige dingen die je zelf niet zou bedenken, maar die het mens-zijn systematisch verheffen.

Wanneer was het ook alweer dat we ingezien hadden dat dit allemaal overbodig was? Help me even, want ik herinner het me niet meer zo precies…

Verwante berichten

Ik wil geloven in God Laatst bekeek ik nog eens de website Mijn Eerste Communie, die een stramien bevat voor een traditionele catechese als voorbereiding op de eerste communie. Het viel me eens te meer op volgens welk een knappe logica de catechese is opgebouwd. Neem bijv...
Missale met 1000 prentjes Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Als je de Bijbel wil lezen, kan het helpen je lectuur te begeleiden met een goed boek over bijbelstudie, maar wist je dat een afbeelding je ook op weg kan zetten naar een verdieping van je lectuur? Zeven jaar ...
Acht van de bisschop en drie van mezelf Mgr. Johan Bonny, bisschop van AntwerpenIn aanloop naar de synode over het gezin en de nieuwe evangelisatie schrijft mgr. Bonny na lezing van het Instrumentum Laboris (de neerslag van de wereldwijde bevraging) een lang epistel met "persoonlijke verw...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *