Niet zomaar een handdoekje

Manutergium
Manutergium

Sublieme eenvoud met een ontroerende schoonheid.

Dat is de kracht van de traditie. Heel eenvoudige dingen die je zelf niet zou bedenken, maar die het mens-zijn systematisch verheffen.

Wanneer was het ook alweer dat we ingezien hadden dat dit allemaal overbodig was? Help me even, want ik herinner het me niet meer zo precies…

Verwante berichten

Tienduizend leerstellige moeilijkheden Twijfel en geloof… ik heb er in mijn blogje al vaker over geschreven. Ik kan de twijfel en de relativiteit van de filosofie onmogelijk verzoenen met de zekerheid en het vertrouwen van het geloof. In de cursus 'Christelijke Literatuur' prijkte vanmorg...
Apologie voor het bidden Hoe ik erbij kom, mag u raden (het heeft iets met opvoeding te maken), maar ik bedacht me plotseling: waarom zou ik niet eens een apologie schrijven voor het bidden? Ja, waarom niet, hoor ik u beamen, dus aan de slag! Misschien eerst een woordje o...
Catechese met een liedje Vandaag, sacramentsdag, kregen we in onze kerk een gregoriaans koortje te gast dat het eigen van de mis voor deze dag heeft gezongen. Ik ga het even hebben over de sequentie van deze dag. De sequentie is in de mis een gezang dat wordt aangeheven voor...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *