Twitteren met God

Vanmiddag was ik door de artikelen aan het browsen die mijn nieuwslezer weeral verzameld had gedurende de laatste uren, en daar viel mijn oog op iets dat ging over ‘twitteren met God’… ik had even geen verbinding, dus ik maakte een bladwijzer om het later te lezen. Maar in mijn gedachten was ik al aan het fantaseren: wat zou dat kunnen zijn, twitteren met God? Ik zag al voor mij een gerobotiseerd Twitteraccount dat door middel van een soort van artificiële intelligentie zinvolle quotes uit de Bijbel twittert als antwoord op berichten die worden toegezonden. Dat zou nog een mooi idee zijn, want zelfs een willekeurig bijbelvers kan vaak inspiratie bevatten om een kleine of grote levensvraag te beantwoorden, dus met een beetje logica erachter en de hulp van de Heilige Geest, kan dat alleen maar verbeteren! Tot zover mijn verbeelding…

Tweeting with God
Tweeting with God

Lectuur van het artikel leert dat Twitteren met God een catecheseboek is, uitgebreid met een website en een app, die bovendien een praktische verzameling van persoonlijke en liturgische gebeden bevat. De catechese is opgebouwd rond 250 geloofsvragen die accuraat, recht in de leer, begrijpelijk en beknopt worden beantwoord, en telkens een samenvatting krijgen in twitterformaat (= maximaal 140 letters lang). Daarmee zet het zich in de voetsporen van het Compendium van de Catechismus van de Katholieke Kerk en de YouCat.

Een dikke proficiat aan het team van "Twitteren met God"!!
Een dikke proficiat aan het team van “Twitteren met God”!!

Bijzonder is dat dit project, uitgebracht in Nederlands, Engels en Pools, getrokken wordt door een Nederlandse priester, Michel Remery, en een groep van vrijwilligers. Remery werd tien jaar geleden tot priester gewijd en is momenteel actief bij de Raad van Europese Bisschoppenconferenties (CCEE).

De app en de website vindt u op de vaste rubrieken van deze blog, en het boek kan u op de website bestellen.

WEBSITE

Tweeting with GODTwitteren met God
Catechese, gebeden, missaal

APP

Tweeting with GODTwitteren met God (Android)
Catechese, gebeden en missaal
Tweeting with GODTwitteren met God (iOS)
Catechese, gebeden en missaal

Verwante berichten

Ik belijd voor u allen… Twijfel is een zonde, zeker als ze Heilige Geest betreft. Ik heb getwijfeld aan de Heilige Geest, aan de manier waarop Hij werkt in onze Kerk, dus ik belijd hierbij openlijk mijn schuld en vraag te bidden voor mijn vergeving. De oorzaak van mijn ...
…en zijn eenzame kudde Bij het doornemen van het syntheserapport van de bevraging in de Belgische bisdommen als voorbereiding op de synode eind dit jaar, komt er naast de te verwachten discussiepunten één extra puntje puntje naar boven dat mgr. Bonny kan oppikken om mee te...
De synodevader… De kerk houdt in oktober haar synode over het gezin. Elk land vaardigt dan één of meer bisschoppen af en die bespreken samen het onderwerp en met die conclusies gaat de Paus dan aan de slag om de leer bij te stellen. De besprekingen beginnen niet met...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *