Geloven Leren

Opinie en tools voor wie begaan is met het katholieke geloof


Bijbelproject

Wie nog niet bekend is met “The Bible Project”, moet beslist een kijkje nemen op de website thebibleproject.com. Het project werd al geroemd op Kerknet en is ook uitgebreid beschreven op Thomas, de website voor godsdienstleerkrachten.

Drie topics wil ik daar nog aan toevoegen.

Posters

Het project is begonnen met een reeks van filmpjes waarin je voor elk bijbelboek een schematische voorstelling tot stand ziet komen in de vorm van een geanimeerde zwart-wit-tekening. Als je op de website zo’n filmpje hebt gevonden, moet je ook eens bij “Resources” kijken. Daar kan je in PDF-formaat het volledige schema downloaden, dat je in het filmpje pas op het einde eventjes helemaal kan zien. Op deze pagina vind je de posters allemaal bijeen:

[contentcards url=“https://thebibleproject.com/other-resources/posters"]

Vertalingen

Plannen voor Nederlands gesproken filmpjes zijn er nog niet, maar sommige filmpjes zijn ondertiteld in het Nederlands. Als je een filmpje wil gebruiken dat nog niet ondertiteld is, moet je niet bij de pakken blijven zitten, maar gewoon zelf voor een vertaling zorgen! Hoe je dat doet, vind je hier onder de tweede hoofding “Subtitles”:

 

[contentcards url=“https://thebibleproject.com/translators/"]

 

Misschien dat ik mij daar ook nog eens aanzet, in een moment van acute verveling.

Drie-minuten-catechismus

Als toegift wil ik nog een ander project vermelden, dat -denk ik- al ouder is. Het heet 3MC, wat staat voor “3-minute-catechism”. Het is een gelijkaardige reeks filmpjes met geanimeerde pentekeningen, maar in plaats van de Bijbel behandelen ze de catechismus. Wat trouwens voor een katholieke gelovige niet minder relevant is ;)

[contentcards url=“https://www.youtube.com/watch?v=SpJt3ZrpkEo&list=PLIcePO_eJb2_EElTdFm1PFLNkH17EQcV-"]

Verwante onderwerpen...