De navolging van Christus in de sterke tijden

Via mijn blog probeer ik, naast het ventileren van mijn persoonlijke opinies, geloofsbronnen te ontsluiten op een originele manier en gebruik makende van de moderne middelen voor publicatie. Je vindt ondertussen al een hele reeks e-boeken, luisterboeken, boekjes om zelf af te drukken, prentenmissaaltjes, online liturgische kalenders, bijbeltoneeltjes, zelfs een kwartetspel, allemaal gebaseerd op materiaal dat her op het internet wel beschikbaar is, maar meestal niet in erg bruikbare vorm.

Een van de eerste publicaties die tot stand kwamen, was de e-boekversie van De Navolging van Christus van Thomas a Kempis, een eeuwenoude klassieker in de contemplatieve literatuur, inspiratie van de moderne devotie en —na de bijbel— het best verkochte boek in de hele wereld!

Dat materiaal is nu nogmaals onder handen genomen en zal verschijnen als een artikelenreeks op de blog, net zoals in 2014 Innerlijk Leven verscheen. De Navolging bevat 114 hoofdstukjes of lessen, die dag op dag zullen verschijnen tijdens de sterke tijden tussen 27 november 2016 en 14 juni 2017. Dit is het publicatieschema:

  • Advent 2016, van 27 november tot 21 december verschijnen de 25 lessen van het eerste boek “Richtlijnen voor het innerlijk leven”
  • Kersttijd 2016-2017, van 26 december (tweede Kerstdag) tot 6 januari (Driekoningen) verschijnen de 12 lessen van het tweede boek “Aansporingen tot innerlijk leven”
  • Veertigdagentijd 2017, van 12 februari (zondag Septuagesima, begin van de ‘voorvasten’) tot 11 april (woensdag in de Goede Week) verschijnen de 59 lessen van het derde boek “De innerlijke vertroosting”
  • Paastijd 2017, van 28 mei tot 14 juni (dat is een dubbele noveen voorafgaand aan Sacramentsdag) verschijnen de 18 lessen van het vierde en laatste boek “De heilige Eucharistie”

Je kan je aanmelden om elke publicatie per email te ontvangen:

http://eepurl.com/cg9VGT

Na afloop van de publicatiereeks zal de Navolging van Christus ook verschijnen op Alledaags Geloven, zodat iedereen de draad op elk willekeurig moment terug kan oppikken.

De Navolging van Christus is reeds beschikbaar als luisterboek en als e-boek.

Verwante berichten

Laat je de bijbel voorlezen op Alledaags Geloven Ergens terug in 2005 werd de Nieuwe Bijbelvertaling gelanceerd. Het Nederlands Bijbelgenootschap organiseerde een voorleesmarathon en liet gewone mensen op straat een stukje van de bijbel voorlezen. Dat kwam allemaal op een website voorleesbijbel.nl,...
De verrijzenis van Jezus in drie bedrijven Het laatste toneel uit de Toneelbijbel, het verhaal van de verrijzenis, verschijnt nu ook als gratis download. Zoals gewoonlijk kan je de A4-pdf downloaden en ook een PDF die is opgemaakt op A3-formaat, bedoeld om recto verso af te drukken en tot een...
De oudste dochter van een gebroken gezin Zonet zag ik door het raam van mijn kantoor een kleine zwerm ganzen overvliegen. De herfst is in het land. En dat luidt meteen ook de start in van het tweede semester dat ik loop aan het Antwerpse theologicum met de lessenreeks "Christelijke Literatu...

Een mening over “1$s”

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *