Het teken van het geloof in de drie-ene God

Het nieuwe Kerknet is een vreemde website. Er komen zoveel verschillende soorten artikels op dat zelfs een kritische mediagebruiker, zoals uw dienaar, elke dag opnieuw nieuwsgierig de nieuwsbrief opent.

Veel thema’s zijn niet meteen mijn ding en laat ik links liggen, dat is geen probleem: niet iedereen heeft dezelfde interesses. Sommige thema’s vind ik wel relevant, maar het komt voor dat er wordt geopinieerd ‘bij opbod’, zoals Vanmaercke dat onlangs presteerde met zijn ‘Priesterambt’, en dan slaat mijn ergernis weer aan. Ook dat mag ik niet mijn probleem maken, want ergernis is een zonde en slaat wonden in de Kerk (maar hetzelfde geldt voor het geven van ergernis, door gelovigen ‘aanstoot’ te geven in een representatief kerkelijk orgaan—dit terzijde).

En dan verschijnt er plots een artikel, zoals vandaag, dat naadloos aansluit bij mijn persoonlijke interessesfeer. In de naam van de Vader – wat heeft het kruisteken te betekenen? is een mooi opgemaakt boekje, dat je kan downloaden als PDF en zelf afdrukken, waarin met tekeningen en in een aantrekkelijk design het kruisteken wordt uitgelegd. Alles bevalt me: catechetisch, recht in de leer, toegankelijke inhoud zonder te verkleuteren, gratis te downloaden, mooi ontworpen. Hier kunnen ouders, catechisten en leerkrachten meteen mee aan de slag!

Geloven Leren heeft reeds tal van dat soort publicaties uitgebracht, dus het nieuwe boekje heeft meteen zijn plaats verdiend op de bibliotheek met Katholieke boekjes om zelf af te drukken.

In de naam van de Vader - wat heeft het kruisteken te betekenen? Download In de naam van de Vader – wat heeft het kruisteken te betekenen? om af te drukken.

Hopelijk mag ik nog heel wat van zo’n pareltjes in de Kerknetnieuwsbrief aantreffen!

 

Verwante berichten

Zet je kerk op de kaart! Staat jouw parochierk op de kaart? En zoniet, hoe kan je ze er zelf opzetten? Download meteen de instructies als PDF. Ga naar google maps en geef de zoekopdracht "kerk antwerpen", maar dan voor je eigen gemeente, en bekijk de resultaten op de kaa...
De Navolging van Christus als luisterbook… e... Zoals was te verwachten, volgen er enige aanvullingen op vorig artikel. Intussen is ook het concept 'luisterboek' (audio book) ten tonele verschenen en ook De Navolging van Christus is weer van de partij. Kattekliek maakte enige tijd geleden een luis...
Gebeden-app Geloven Leren heeft er weer een nieuwe spin-off bij. Een ruime selectie katholieke gebeden is verzameld in een handige app. Natuurlijk zijn er de de vertrouwde gebeden, zoals het onzevader, weesgegroet, gloria, credo en de aktes van geloof, hoop, lie...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *