Live eeuwigdurende aanbidding – eerste filmpje op Alledaags Geloven

Als ik kijk hoe mijn kinderen met internet omgaan, dan merk ik dat het meeste tijd gespendeerd wordt aan filmpjes. Niet enkel voor het vermaak, maar ook om praktische informatie op te zoeken, bijvoorbeeld om iets te knutselen. Ik geef de voorkeur aan uitgeschreven instructies, eventueel met afbeeldingen, maar dat is blijkbaar hopeloos uit de tijd.

Kaart met online aanbidding via de webcam

Dat zou ik ook meer willen aanbieden op Alledaags Geloven. Nu vind je er al kaarten die gekoppeld zijn aan geluidsfragmenten, bijvoorbeeld de dagelijkse bezinning van Bidden Onderweg, de zondagse preken van de Antwerpse Kapucijnen, de artikels uit de Navolging van Christus en de live gebedstijden op Radio Maria. Filmpjes heb ik echter nog niet gebruikt.

Ligging van het National Shrine of St. Maximilian Kolbe

Als een eerste stap heb ik helemaal onderaan een kaart toegevoegd waarop je de webcam kan bekijken van de aanbiddingskapel in het National Shrine of St. Maximilan Kolbe in Marytown. Dat is niet bij de deur, maar dichterbij vond ik geen gelijkaardige service… Een oproep?

Als je de website bezoekt op je PC, krijg je meteen live beeld, dat je kan vergroten door op de kaart te klikken. Als je met je mobiel de website bezoekt, moet je eerst even klikken om het beeld te activeren. Dat is om ervoor te zorgen dat je dataverbruik niet de pan uitswingt.

Af en toe is er in de kapel natuurlijk ook een mis, maar wegens het uurverschil zal je die hier niet op het normale uur aantreffen.

Nu ga ik op zoek naar andere kanalen op Youtube waar nuttige nederlandstalige geloofsinhoud te vinden is!

Verwante berichten

De schooldag begint met gebed De Thomaswebsite (www.godsdienstonderwijs.be) heeft een rubriekje "Gebedenboek" waarin voor elke schooldag van het schooljaar 2016-2017 een kort gebeds- of bezinningstekst wordt aangeboden. Inspiratie voor leerkracht en leerlingen op de katholieke sc...
Bidden buiten categorie Avondgebed Bidden met kinderen en de vragen die ze erbij stellen, leert wat bidden echt is. Een les die ook voor veel ‘grote mensen’ leerzaam is. Om maar meteen een open deur in te trappen: kinderen vinden bidden niet altijd leuk. Je probeert ...
Het gewone van de mis als infografiek (bis) Een tijdje geleden postte ik een infografiek van het gewone van de mis. Hier is er een nieuwe, die de voorgeschreven gebedshoudingen benadrukt. Gebedshouding in de mis Je vindt deze versie ook in het boek "Parels van het Katholieke Geloof".

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *