Een drone in de kerk

Goed een jaar geleden trof ik op internet 3D-opnames van Antwerpse kerken aan. Vandaag zie ik dat iemand in twee Antwerspe kerken “luchtopnames” heeft gemaakt met een drone. Mooie beelden. De Sint-Michielskerk op de Amerikalei is me wel bekend, want daar ga ik af en toe ’s zondagsavonds naar de mis. Spijtig dat op het filmpje geen orgelmuziek is gemonteerd, want Peter van de Velde bespeelt elke zondagavond het orgel, dat zou de indrukwekkende beelden nog meer tot de verbeelding doen spreken.

Sint-Michielskerk

Sint-Jacobskerk

Verwante berichten

Manga Messiah We hebben thuis bijbels in alle soorten en maten, maar onlangs heb ik een bijzonder exemplaar toegevoegd, dat ik op internet op de kop tikte: de Manga Messiah. Het is een stripverhaal in de bekende Japanse cartoonstijl dat het ganse Evangelie verhaal...
Missaalillustraties Op de website Missale, die volgens de liturgische kalender evangeliecitaten en bijhorende illustraties aanbiedt, kan je nu ook de volledige beeldinventaris raadplegen en doorzoeken: http://www.missale.net/inventory/nl Missaalillustraties zoe...
‘Normaal’ staat niet in mijn bijbel  Met twee losse bedenkingen wil ik nog een staart knopen aan het vorige artikel, over kerstening en het spanningsveld tussen de 'normale' wereld en het 'abnormale' geloof. Een spanningsveld dat gesloten wordt in 'verwondering'. "Eens denken... wat...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *