Extraatje voor de vormselcatechese

De komende maanden starten de parochies de vormselcatechese voor de vormelingen. Tijd om nog eens reclame te maken voor een boekje dat het licht zag op dit blog.

“Gevormd” bevat een verzameling korte teksten die de belangrijkste elementen van het sacrament van het Vormsel en de plechtige communie belichten, in een heldere layout. Als je meer wil weten of een onderwerp, volg je de QR-code, die bij elk artikeltje is aangebracht.

Naast enkele feiten en weetjes over het sacrament, bevat het boekje ook de reeks catecheses van paus Franciscus over de gaven van de Heilige Geest.

Catechisten kunnen het gebruiken als extraatje tijdens de voorbereidende catechese. Ouders, meter of peter kunnen het boekje (handgemaakt!) als cadeau geven aan de vormeling op het vormselfeest, een mooi persoonlijk aandenken.

Het boekje kan je gratis downloaden als PDF, in een formaat dat je op een gewone printer kan afdrukken om er zelf een mooi boekje van te maken, of je kan het (aan kostprijs) bestellen bij de drukker.

Enkele voorbeelden:

Gevormd!
Gevormd!
Gevormd!
Gevormd!

Verwante berichten

Jezus blokt Hoe kreeg Jezus zoveel kennis en wijsheid op zo'n jonge leeftijd? Kreeg Hij die van bij de geboorte ingegoten door de Heilige Geest? Is Hij vanuit zijn goddelijke natuur alwetend? Of moest Hij zoals elk mens kennis met mondjesmaat vergaren en verwerk...
Silentium Triplex! Te weinig tijd vind ik om nieuwe artikeltjes voor mijn blog te schrijven. Nochtans had ik al enkele notities gereedliggen. Twee artikels moesten het worden... en een derde... nu dus één --- met een rode draad! Katholiekst Vlaams Hoogstudentenverbo...
Alledaags geloven met extra bezinningsteksten en c... De website Alledaags Geloven is uitgebreid met twee nieuwe kaarten. Hans Smits schrijft op regelmatige basis overwegingen op hetkatholiekegeloof.nl en de link naar de jongste overweging is een kaart op Alledaags Geloven. Luistert naar Hem Lui...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *