Jouw alledaagse voorleesbijbel

Voorleesbijbel
Voorleesbijbel

Alledaags Geloven, het dashboard voor dagelijks gebed, studie of bezinning, heeft een nieuwe kaart: de voorleesbijbel. De website voorleesbijbel.nl bevat de volledige bijbel, voorgelezen door gewone Nederlanders. De kaart op Alledaags Geloven voert je van begin tot einde door de ganse bijbel. Ook op deze kaart is de Heilige Geest beschikbaar, die je naar een willekeurige bijbelpassage voert.

Voorleesbijbel is meteen de eerste kaart in een nieuwe categorie “Heilige Schrift”. Hier volgt een overzicht van de geloofsbronnen die Alledaags Geloven aanbiedt:

Lectionarium Schriftlezingen die in de heilige mis gelezen worden, volgens de liturgische kalender.

Heilige Schrift Lezingen uit de bijbel volgens een eigen schema; de voorleesbijbel krijgt je van begin tot einde voorgeschoteld, maar er zijn tal van bijbelleesschema’s in omloop die in de toekomst ook een plaatsje kunnen krijgen op Alledaags Geloven.

Catechismus De leer van de Kerk, vaak opgesteld in de vorm van vraag-en-antwoord.

Martyrologium De heiligen en martelaren  van de Kerk, volgens de heiligenkalender.

Gebed Dagelijks gebed, waar ook het Getijdengebed bij hoort.

Contemplatie Bezinningen of beschouwingen over het geloofsleven.


Update: de website voorleesbijbel.nl is door het  Nederlands Bijbelgenootschap van internet weggehaald. Daarmee verdwijnt ook de kaart op Alledaags Geloven. Je kan de voorleesbijbel nog steeds downloaden als luisterboek.

Verwante berichten

De liturgische kalender van Missale is ingevuld to... Op de website missale.net kan je voor elke zondag of feestdag een stukje van de lezingen uit de mis vinden met een bijpassende illustratie. De website bevat intusen meer dan 1000 illustraties, meesterwerken uit de schilderkunst, tekeningen, foto's e...
Online adventskalender op kaart 1 Elke dag met de kinderen een luikje openen. Zo eenvoudig. Eigenlijk is Alledaags Geloven één grote adventskalender, voor het hele jaar door. Maar de kalender van kinderenbiddenvoorkinderen.nl prijkt de ganse advent op de eerste kaart!
Robotlector, wat is het evangelie van komende zond... Vanmorgen tijdens de koffie na de mis ging het over de lectorenlijst voor de komende weken. Telkens een heel gedoe om te zorgen dat er elke zondag iemand aanwezig is… Geen nood echter, nu is er ROBOTLECTOR! Doorworstel even deze technische inleidi...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *