Katholiek Kwartetten: Profeten

Katholiek Kwartetten is een kwartetspel met als thema het katholieke geloof. Dit artikel introduceert één kwartet dat vier profeten uit het Oude Testament bevat. Profeten waren meestal niet zo populair bij de mensen (en de wereldse machten) omdat ze de boodschap van God ongezouten verkondigden.

Katholiek Kwartetten

KATHOLIEK KWARTETTEN – ZELF AFDRUKKEN of BESTELLEN leer hoe je de kaarten zelf kan afdrukken en download alle kaarten als PDF of bestel een spel online.

KATHOLIEK KWARTETTEN ONLINE leer meer over de website die gekoppeld is aan de kwartetkaarten en over de online spelmodus met kwis, die dit kwartet wel heel bijzonder maakt!

Profeten

Samuël

Samuël

Samuël wordt als kind aan de priester Eli toevertrouwd en ’s nachts door God geroepen. Hij zalft Saul en nadien David als koning van hun volk.

Elia

Elia

Wanneer het volk opnieuw afgoden vereert, roept Elias op tot bekering van het hart. Op een vurige wagen wordt hij in de hemel opgenomen. Elia is de profeet wiens wederkomst de joden verwachtten. Hij verschijnt samen met Mozes aan de leerlingen bij de gedaanteverandering van Jezus.

Jesaja

Jesaja

Jesaja stond in een visioen voor de troon van God en een engel raakte zijn mond aan met een gloeiende kool. Hij voorspelt een lijdende dienaar die de zonden van de mensen op zich neemt en die verheven wordt.

Johannes de doper

Johannes de doper

Johannes, zoon van de priester Zacharias, trekt zich terug in de woestijn en wordt daar door God geroepen. Hij is als laatste van de profeten de voorloper van Jezus Christus. Hij doopt Jezus in de Jordaan en noemt Hem het Lam van God.

Verwante berichten

Bijbelgetrouwe toneelstukjes Nog maar enkele weken te gaan in de Vasten, en de goede Week begint. Palmzondag is de mis met het lange evangelie. De sobere dramatisering van het Lijdensverhaal in drie rollen, die het Missaal voorziet, is niet meteen de meest aangrijpende, maar als...
Een vaardigheid om God te ontmoeten Ouders vinden het belangrijk dat hun kinderen alle soorten vaardigheden meester worden. Op school leren ze rekenen, schrijven, de wereld kennen, nieuwe talen. Op de muziekschool leren ze noten lezen en een instrument spelen. Op de sportclub leren ze ...
Katholieke radio Katholieke Radio is een app op Android en een website op Credomobiel (nu: Geloven Leren) waar je heel eenvoudig kan zappen tussen katholieke radio's. Naast Radio Maria Nederland en Radio Maria Vlaanderen vind je er ook live-uitzendingen van het getij...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *